Prostreno.cz

Broskvový kompot s brandy

Při zavařování broskví je důležitá kvalita broskví, měly by být zralé, ale stále ještě pevné. Při manipulaci, vyndávání pecek a případném loupání je třeba s nimi zacházet opatrně, aby se co možná nejméně pomačkaly.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 40min

    20min příprava

    20min vaření

  • 868 kJ / 207 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy33g
tuky6g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1 kg oloupaných broskví
  • 750 ml vody
  • 200 g pískového cukru
  • 8 lžic brandy, nebo rumu
  • 8 ks hřebíčku

Postup přípravy

  1. Oloupané broskve nakrájejte.
  2. Vodu svařte s cukrem.
  3. Broskve nasypte do sklenic a zalijte je teplým nálevem, do každé sklenice přidejte 2 lžíce brandy, nebo rumu a 2 hřebíčky.
  4. Sklenice zavíčkujte a sterilujte 10 minut při 180 °C.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    6,91g
  • Sacharidy:

    173,70g
    • Cukry:

      108,19g
  • Tuky:

    17,59g
  • Vláknina:

    1,50g

Aktivita pro spálení: 207 kcal

25

minut jízdy na kole

19

minut běhu

61

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Lasagne

(2 hlasů)

Boloňské špagety

(2 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Broskvový kompot s brandy

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat