Prostreno.cz

Rybí filety na rajčatech

Středomořská kuchyně snadno a rychle. Vychutnejte si tuhle skvělou úpravu rybího masa.

Ohodnotit
(5 hlasů)
sun
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 466 kJ / 111 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy4g
tuky8g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 800 g makrely, tresky, nebo hejka - 4 porce
  • 8 ks rajčat
  • 1 ks velké, bílé cibule
  • 2 lžíce arašídů - nebo nasekaných vlašských ořechů
  • 2 snítky čerstvého tymián
  • 2 lžíce plátků mandlí
  • 120 g rozpuštěného másla
  • 2 lžíce sherry octa
  • 1 lžička soli
  • Na posypání
  • 2 lžíce slunečnicových semen
  • Na vymazání
  • 2 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 190 °C.
  2. Oloupanou cibuli a rajčata nakrájejte na plátky.
  3. Zapékací misku vymažte olejem, do misky uložte nakrájená rajčata a jemně je osolte.
  4. Rajčata dejte na 10 minut do předehřáté trouby.
  5. Ryby osolte a položte je na rajčata, přidejte nakrájenou cibuli, tymián, mandle a arašídy, nebo vlašské ořechy.
  6. Vše pokapejte máslem, sherry octem a dejte na 20-25 minut do trouby.
  7. Hotové ryby posypte slunečnicovými semínky.

TIP:

Doba dušení závisí na velikosti a druhu vybrané ryby.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    94,23g
  • Sacharidy:

    98,91g
    • Cukry:

      17,80g
  • Tuky:

    333,78g
  • Vláknina:

    43,90g

Aktivita pro spálení: 111 kcal

13

minut jízdy na kole

10

minut běhu

33

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Dušené houby na toastu

(25 hlasů)

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)

Vláčný mazanec

(30 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Rybí filety na rajčatech

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat