Prostreno.cz

Polévka z vepřového masa

Vepřový vývar je méně známý a méně oblíbený než hovězí nebo kuřecí. Vyzkoušejte změnu a připravte si polévku z vepřového masa s kukuřicí a ředkvičkami. Nejedná se o klasický vývar, který je třeba „táhnout„ několik hodin.

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 1h a 30min

    15min příprava

    1h a 15min vaření

  • 179 kJ / 42 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy3g
tuky2g

Ingredience na

  • K podávání
  • 10 ks ředkviček
  • K přípravě
  • 500 g vepřové kotlety bez kostí - nebo 800 g masitých vepřových kostí
  • 3 lžíce oleje
  • 2 l vody
  • 1 ks velké mrkve
  • 0.5 ks malého pórku
  • 1 ks malá petržele
  • 5 kuliček nového koření
  • 10 kuliček pepře
  • 4 špetky soli
  • 1.5 lžíce bio sypkého masového vývaru
  • 200 g cukrové kukuřice - může být mražená
  • 2 ks lahůdkové cibulky
  • Na posypání
  • 3 snítky zelené petrželky

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte a zprudka opečte v hrnci na oleji. Pokud použijete masité kosti rovněž je opečte.
  2. Maso zalijte studenou vodou.
  3. Přidejte koření, sůl, očištěnou petržel, na větší kousky nakrájený pórek a mrkev. Vařte na mírném ohni přibližně hodinu, pak vývar sceďte.
  4. Do scezeného vývaru přidejte na malé kousky nakrájené maso (případně maso od kostí), sypký vývar, kukuřici, nakrájenou lahůdkovou cibulku a vařte 10 minut.
  5. Omyté ředkvičky nakrájejte na tenké plátky.
  6. Polévku podávejte s plátky ředkvičky, posypanou petrželkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Polévka z vepřového masa

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat