Hlávkový salát s vařenými vejci
Křupavý salát si můžete dát jako předkrm.
-
35min
25min příprava
10min vaření
-
1070 kJ / 255 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny6g
sacharidy3g
tuky22g
Ingredience na
- K přípravě
- 1 ks
malého hlávkového salátu
- 3 ks
vajec
- vařená natvrdo
- 4 plátky
anglické slaniny
- 1 lžíce
oleje
- 1 ks
velké, oloupané rajče
- Na posypání
- 3 lžíce
ořechů
- drobně nasekaných
- 1 ks
granátového jablka
- jadérka
- Na zálivku
- 100 ml
panenského olivového oleje
- 1.5 lžíce
jablečného octa
- 1 snítka
petrželky
- nasekané
- 3 špetky
soli
- 3 špetky
mletého pepře
- 0.5 lžičky
moučkového cukru
Postup přípravy
- Ingredience na zálivku prošlehejte v misce.
- Listy salátu omyjte pod tekoucí vodou a nechte je dobře okapat.
- Granátové jablko rozkrojte a vyberte z něj lžící zrníčka, nebo je vyklepejte silou poklepáním na jablko.
- Uvařená, oloupaná vejce nakrájejte na čtvrtiny.
- V pánvi na lžíci oleje orestujte na proužky, nebo kostičky nakrájenou slaninu. Orestovanou slaninu vyndejte na papírový ubrousek.
- Oloupaná rajčata nakrájejte na malé kostičky.
- Listy salátu rozdělte na talíře, přidejte vejce, nakrájená rajčata, anglickou slaninu, posypte jadérky granátového jablka a ořechy.
- Salát můžete pokapat zálivkou, nebo podávejte zálivku zvlášť.