Prostreno.cz

Hlávkový salát s vařenými vejci

Křupavý salát si můžete dát jako předkrm.

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 35min

    25min příprava

    10min vaření

  • 1049 kJ / 250 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny15g
sacharidy4g
tuky22g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1 ks malého hlávkového salátu
  • 3 ks vajec - vařená natvrdo
  • 4 plátky anglické slaniny
  • 1 lžíce oleje
  • 1 ks velké, oloupané rajče
  • Na posypání
  • 3 lžíce ořechů - drobně nasekaných
  • 1 ks granátového jablka - jadérka
  • Na zálivku
  • 100 ml panenského olivového oleje
  • 1.5 lžíce jablečného octa
  • 1 snítka petrželky - nasekané
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky mletého pepře
  • 0.5 lžičky moučkového cukru

Postup přípravy

  1. Ingredience na zálivku prošlehejte v misce.
  2. Listy salátu omyjte pod tekoucí vodou a nechte je dobře okapat.
  3. Granátové jablko rozkrojte a vyberte z něj lžící zrníčka, nebo je vyklepejte silou poklepáním na jablko.
  4. Uvařená, oloupaná vejce nakrájejte na čtvrtiny.
  5. V pánvi na lžíci oleje orestujte na proužky, nebo kostičky nakrájenou slaninu. Orestovanou slaninu vyndejte na papírový ubrousek.
  6. Oloupaná rajčata nakrájejte na malé kostičky.
  7. Listy salátu rozdělte na talíře, přidejte vejce, nakrájená rajčata, anglickou slaninu, posypte jadérky granátového jablka a ořechy.
  8. Salát můžete pokapat zálivkou, nebo podávejte zálivku zvlášť.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    90,17g
  • Sacharidy:

    218,34g
    • Cukry:

      113,54g
  • Tuky:

    298,20g
  • Vláknina:

    39,10g

Aktivita pro spálení: 250 kcal

31

minut jízdy na kole

23

minut běhu

74

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hlávkový salát s vařenými vejci

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat