Prostreno.cz

Hlávkový salát s vařenými vejci

Křupavý salát si můžete dát jako předkrm.

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 35min

    25min příprava

    10min vaření

  • 1070 kJ / 255 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy3g
tuky22g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1 ks malého hlávkového salátu
  • 3 ks vajec - vařená natvrdo
  • 4 plátky anglické slaniny
  • 1 lžíce oleje
  • 1 ks velké, oloupané rajče
  • Na posypání
  • 3 lžíce ořechů - drobně nasekaných
  • 1 ks granátového jablka - jadérka
  • Na zálivku
  • 100 ml panenského olivového oleje
  • 1.5 lžíce jablečného octa
  • 1 snítka petrželky - nasekané
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky mletého pepře
  • 0.5 lžičky moučkového cukru

Postup přípravy

  1. Ingredience na zálivku prošlehejte v misce.
  2. Listy salátu omyjte pod tekoucí vodou a nechte je dobře okapat.
  3. Granátové jablko rozkrojte a vyberte z něj lžící zrníčka, nebo je vyklepejte silou poklepáním na jablko.
  4. Uvařená, oloupaná vejce nakrájejte na čtvrtiny.
  5. V pánvi na lžíci oleje orestujte na proužky, nebo kostičky nakrájenou slaninu. Orestovanou slaninu vyndejte na papírový ubrousek.
  6. Oloupaná rajčata nakrájejte na malé kostičky.
  7. Listy salátu rozdělte na talíře, přidejte vejce, nakrájená rajčata, anglickou slaninu, posypte jadérky granátového jablka a ořechy.
  8. Salát můžete pokapat zálivkou, nebo podávejte zálivku zvlášť.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hlávkový salát s vařenými vejci

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat