Prostreno.cz

Hrachová polévka s mrkví

Polévka je základ. Hrachová polévka, na kterou by se nemělo zapomínat.

Ohodnotit
(5 hlasů)
sun
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 224 kJ / 53 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy7g
tuky2g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 250 g loupaného, půleného žlutého hrachu
  • 3 lžíce oleje
  • 1 ks cibule
  • 2 ks mrkve - očištěné, nakrájené na plátky
  • 2 l vody
  • 3 stroužky česneku - prolisovaného
  • 2 snítky čerstvé majoránky
  • 1 lžíce bio sypkého zeleninového vývaru
  • 2 špetky soli
  • Na posypání
  • 4 snítky petrželky - nakrájené

Postup přípravy

  1. V hrnci na oleji nechte zesklovatět oloupanou, nakrájenou cibuli.
  2. Hrách přeberte, důkladně propláchněte vodou a nasypte do hrnce k cibuli.
  3. Přidejte nakrájenou mrkev, bio sypký vývar, zalijte vodou a vařte na středním plameni doměkka.
  4. Uvařený hrách dochuťte prolisovaným česnekem, solí a lístky majoránky.
  5. Podle chuti můžete polévku před podáváním posypat petrželkou.
  6. Pokud chcete mít polévku hodně hustou, zahustěte ji lžíci hladké mouky, kterou rozmíchejte ve 100 ml vody.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hrachová polévka s mrkví

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat