Hrachová polévka s mrkví
Polévka je základ. Hrachová polévka, na kterou by se nemělo zapomínat.
-
1h a 20min
20min příprava
60min vaření
-
224 kJ / 53 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny3g
sacharidy7g
tuky2g
Ingredience na
- K přípravě
- 250 g
loupaného, půleného žlutého hrachu
- 3 lžíce
oleje
- 1 ks
cibule
- 2 ks
mrkve
- očištěné, nakrájené na plátky
- 2 l
vody
- 3 stroužky
česneku
- prolisovaného
- 2 snítky
čerstvé majoránky
- 1 lžíce
bio sypkého zeleninového vývaru
- 2 špetky
soli
- Na posypání
- 4 snítky
petrželky
- nakrájené
Postup přípravy
- V hrnci na oleji nechte zesklovatět oloupanou, nakrájenou cibuli.
- Hrách přeberte, důkladně propláchněte vodou a nasypte do hrnce k cibuli.
- Přidejte nakrájenou mrkev, bio sypký vývar, zalijte vodou a vařte na středním plameni doměkka.
- Uvařený hrách dochuťte prolisovaným česnekem, solí a lístky majoránky.
- Podle chuti můžete polévku před podáváním posypat petrželkou.
- Pokud chcete mít polévku hodně hustou, zahustěte ji lžíci hladké mouky, kterou rozmíchejte ve 100 ml vody.