Pstruh s bylinkami
Pstruh patří k našim nejkvalitnějším a nejlahodnějším rybám. Ryby a bylinky spolu tvoří skvělou kombinaci.
-
1h a 10min
25min příprava
45min vaření
-
701 kJ / 167 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny11g
sacharidy10g
tuky9g
Ingredience na
- K přípravě
- 2 ks
menší, vykuchaní pstruzi
- 4 lžíce
másla
- 3 lžíce
zázvoru
- velmi jemně nasekaného
- 4 snítky
estragonu
- 6 lístků
čerstvé šalvěje
- 1 ks
bio citronu
- nakrájený na plátky
- 100 ml
100% jablečné šťávy
- 1 lžička
soli
- 0.5 lžičky
mletého pepře
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 180 °C.
- Omyté, osušené pstruhy osolte, opepřete a položte je na menší plech.
- Část bylinek vložte do pstruhů spolu s plátky citrónu. Zbytek bylinek položte na plech k rybám.
- Přilijte jablečnou šťávu, ryby posypte zázvorem a pokapejte je rozpuštěným máslem.
- Pečte troubě 25-45 minut, záleží na velikosti pstruhů.