Prostreno.cz

Pstruh s bylinkami

Pstruh patří k našim nejkvalitnějším a nejlahodnějším rybám. Ryby a bylinky spolu tvoří skvělou kombinaci.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 10min

    25min příprava

    45min vaření

  • 701 kJ / 167 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy10g
tuky9g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 2 ks menší, vykuchaní pstruzi
  • 4 lžíce másla
  • 3 lžíce zázvoru - velmi jemně nasekaného
  • 4 snítky estragonu
  • 6 lístků čerstvé šalvěje
  • 1 ks bio citronu - nakrájený na plátky
  • 100 ml 100% jablečné šťávy
  • 1 lžička soli
  • 0.5 lžičky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 °C.
  2. Omyté, osušené pstruhy osolte, opepřete a položte je na menší plech.
  3. Část bylinek vložte do pstruhů spolu s plátky citrónu. Zbytek bylinek položte na plech k rybám.
  4. Přilijte jablečnou šťávu, ryby posypte zázvorem a pokapejte je rozpuštěným máslem.
  5. Pečte troubě 25-45 minut, záleží na velikosti pstruhů.




Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Pstruh s bylinkami

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat