Prostreno.cz

Houbová polévka s rýží

Na houbovou polévku známe hodně receptů. Vyzkoušejte houbovou polévku netradičně s rýží, má výraznou chuť a určitě stojí za vyzkoušení.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 25min

    25min příprava

    60min vaření

  • 268 kJ / 64 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy7g
tuky2g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 500 g kuřecího masa na polévku
  • 1.8 l vody
  • 250 g kořenové zeleniny - nakrájené
  • 3 špetky soli
  • 1 ks malé, neoloupané cibule
  • 10 kuliček pepře
  • 2 lžíce oleje
  • 1 ks šalotky
  • 300 g očištěných hub - nejlépe směs
  • 250 ml suchého bílého vína
  • 1 hrnek vařené rýže
  • Na ozdobu
  • 6 lístků čerstvé šalvěje - nasekaná

Postup přípravy

  1. Maso dejte do hrnce.
  2. Přidejte kořenovou zeleninu, 3 špetky soli, pepř, cibuli, zalijte studenou vodou, přikryjte a vařte, až je maso měkké. Uvařené maso sceďte. Vývar dejte stranou.
  3. V hrnci na oleji nechte zpěnit oloupanou, nakrájenou šalotku, přisypte očištěné, nakrájené houby, zalijte vínem a duste, až se víno zredukuje na polovinu.
  4. Houby zalijte připraveným vývarem, přidejte uvařenou rýži a vařte 10 minut.
  5. Před podáváním ozdobte polévku nakrájenou šalvějí.
  6. Do polévky můžete přidat obrané kuřecí maso z vývaru.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Houbová polévka s rýží

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat