Prostreno.cz

Polévka z bílých fazolí se zeleninou

Polévky z luštěnin a zeleniny jsou ideální na chladné večery. Jsou zdravé, rychlé a chutnají výborně.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 305 kJ / 73 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy11g
tuky2g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1 ks malé cibule
  • 2 ks mrkve - nakrájené na kostičky
  • 1 stonek stonek řapíkatého celeru - nakrájený na plátky
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
  • 2 lžičky směsi italského koření
  • 3 špetky soli
  • 2 špetky mletého černého pepře
  • 2 l slabého zeleninového vývaru - nebo kuřecího vývaru
  • 400 g konzervovaných bílých fazolí - například cannellini
  • Na posypání
  • 4 snítky zelené petrželky

Postup přípravy

  1. Oloupanou, nakrájenou cibuli a oloupaný, na plátky nakrájený česnek nechte zesklovatět na oleji s máslem.
  2. Přidejte očištěnou nakrájenou mrkev a očištěný nakrájený celer.
  3. Zeleninu zalijte vývarem a vařte 15 minut.
  4. Do polévky přidejte propláchnuté fazole, směs italského koření, polévku podle chuti osolte, opepřete a vařte 10 minut.
  5. Před podáváním posypte polévku nakrájenou petrželkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Polévka z bílých fazolí se zeleninou

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat