Vietnamské rybí karbanátky
Inspirace z vietnamské kuchyně na snadné rybí karbanátky s příchutí zázvoru a limetky. Podávají se vařenou rýží nebo skleněnými nudlemi.
-
1h a 20min
35min příprava
45min vaření
-
765 kJ / 182 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny9g
sacharidy4g
tuky15g
Ingredience na
- K přípravě
- 700 g
rybího filé bez kostí
- 1 lžíce
čerstvého zázvoru
- nastrouhaného
- 1 lžíce
čerstvé máty
- jemně nasekané
- 0.5 lžičky
soli
- 1 ks
malé bio limetky
- nastrouhaná kůra
- 1 lžíce
limetkové šťáva
- Na omáčku
- 0.5 ks
červené chilli papričky
- 80 ml
rybí omáčky
- 1 lžíce
třtinového cukru
- 0.5 ks
bio limetky
- nastrouhaná kůra
- 2 lžíce
limetkové šťávy
- 100 ml
řepkového oleje
- 1 lžíce
čerstvé máty
- jemně nasekané
- Na smažení
- 100 ml
oleje
Postup přípravy
- Rybí filé nakrájejte na malé kousky nebo je nasekejte v kuchyňském robotu.
- K rybímu filé přidejte zázvor, mátu, limetkovou kůru, limetkovou šťávu a podle chuti osolte. Dobře promíchejte a nechte 10 minut odpočinout.
- Omáčka: Chilli papričku velmi jemně nakrájejte a nasypte do menší misky. Přidejte rybí omáčku, cukr, limetovou kůru, limetkovou šťávu, mátu a olej. Můžete jemně osolit. Míchejte, až se cukr rozpustí.
- Z připravené rybí směsi tvarujte karbanátky a zvolna je opečte z obou stran v pánvi na oleji. Hotové karbanátky pokládejte na papírové ubrousky.
- Omáčku ke karbanátkům podávejte zvlášť.
TIP:
Pokud nebudete chtít použít mátu, přidejte petrželku, nebo koriandr.