Prostreno.cz

Vietnamské rybí karbanátky

Inspirace z vietnamské kuchyně na snadné rybí karbanátky s příchutí zázvoru a limetky. Podávají se vařenou rýží nebo skleněnými nudlemi.

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 1h a 20min

    35min příprava

    45min vaření

  • 765 kJ / 182 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy4g
tuky15g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 700 g rybího filé bez kostí
  • 1 lžíce čerstvého zázvoru - nastrouhaného
  • 1 lžíce čerstvé máty - jemně nasekané
  • 0.5 lžičky soli
  • 1 ks malé bio limetky - nastrouhaná kůra
  • 1 lžíce limetkové šťáva
  • Na omáčku
  • 0.5 ks červené chilli papričky
  • 80 ml rybí omáčky
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 0.5 ks bio limetky - nastrouhaná kůra
  • 2 lžíce limetkové šťávy
  • 100 ml řepkového oleje
  • 1 lžíce čerstvé máty - jemně nasekané
  • Na smažení
  • 100 ml oleje

Postup přípravy

  1. Rybí filé nakrájejte na malé kousky nebo je nasekejte v kuchyňském robotu.
  2. K rybímu filé přidejte zázvor, mátu, limetkovou kůru, limetkovou šťávu a podle chuti osolte. Dobře promíchejte a nechte 10 minut odpočinout.
  3. Omáčka: Chilli papričku velmi jemně nakrájejte a nasypte do menší misky. Přidejte rybí omáčku, cukr, limetovou kůru, limetkovou šťávu, mátu a olej. Můžete jemně osolit. Míchejte, až se cukr rozpustí.
  4. Z připravené rybí směsi tvarujte karbanátky a zvolna je opečte z obou stran v pánvi na oleji. Hotové karbanátky pokládejte na papírové ubrousky.
  5. Omáčku ke karbanátkům podávejte zvlášť.

TIP:

Pokud nebudete chtít použít mátu, přidejte petrželku, nebo koriandr.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vietnamské rybí karbanátky

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat