Králík s křenem
Dietnímu králičímu masu dodá na chuti křen a bílé víno.
-
1h a 35min
20min příprava
1h a 15min vaření
-
592 kJ / 141 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny9g
sacharidy11g
tuky6g
Ingredience na
- K přípravě
- 1400 g
králíka
- naporcovaného
- 4 lžíce
rozpuštěného másla
- 1 lžička
soli
- 1 lžička
mleté sladké papriky
- 0.5 lžíce
drceného kmínu
- 2 ks
bobkového listu
- 300 ml
suchého bílého vína
- 250 ml
zeleninového vývaru
- 4 lžíce
čerstvého nastrouhaného křenu
Postup přípravy
- Naporcovaného králíka uložte do pekáčku, z obou stran ho osolte, posypte mletou paprikou a kmínem.
- Maso podlijte vínem, vývarem, přidejte bobkový list, maso pokapejte máslem a v troubě předehřáté na 180 °C duste doměkka.
- Když je maso měkké, vmíchejte do šťávy nastrouhaný křen.