Prostreno.cz

Králík s křenem

Dietnímu králičímu masu dodá na chuti křen a bílé víno.

Ohodnotit
(5 hlasů)
sun
  • 1h a 35min

    20min příprava

    1h a 15min vaření

  • 592 kJ / 141 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy11g
tuky6g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1400 g králíka - naporcovaného
  • 4 lžíce rozpuštěného másla
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 0.5 lžíce drceného kmínu
  • 2 ks bobkového listu
  • 300 ml suchého bílého vína
  • 250 ml zeleninového vývaru
  • 4 lžíce čerstvého nastrouhaného křenu

Postup přípravy

  1. Naporcovaného králíka uložte do pekáčku, z obou stran ho osolte, posypte mletou paprikou a kmínem.
  2. Maso podlijte vínem, vývarem, přidejte bobkový list, maso pokapejte máslem a v troubě předehřáté na 180 °C duste doměkka.
  3. Když je maso měkké, vmíchejte do šťávy nastrouhaný křen.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Králík s křenem

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat