Špenátové karbanátky se sýrem
Karbanátky které chutnají skvěle i bez masa. Pokud máte rádi špenát, určitě recept vyzkoušejte.
-
1h a 30min
30min příprava
60min vaření
-
790 kJ / 188 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny5g
sacharidy11g
tuky13g
Ingredience na
- K přípravě
- 800 g
stejně velkých brambor
- 300 g
baby špenátu
- 2 lžíce
másla
- 1 lžíce
oleje
- 1 stroužek
česneku
- prolisovaného
- 1 lžička
koření garam masala
- 2 ks
vajec
- vyšlehaná
- 120 g
tvrdého sýra
- nastrouhaného
- 3 snítky
petrželky
- nasekané
- 4 lžíce
hrubé mouky
- nebo podle potřeby
- 0.5 lžičky
soli
- Na smažení
- 150 ml
oleje
Postup přípravy
- Opraný, osušený špenát poduste na 2 lžících másla a lžíci oleje - přibližně 3-4 minuty.
- Dochuťte 2 špetkami soli a prolisovaným česnekem. Nechte vychladnout.
- Omyté brambory uvařte doměkka. Vychladlé brambory oloupejte a rozmačkejte je ve větší misce.
- Přidejte sýr, vejce, koření, podle chuti osolte, přidejte nasekanou petrželku a vychladlý špenát.
- Podle potřeby přidejte hrubou mouku, vše dobře promíchejte aby vznikla směs, ze které budete připravovat karbanátky.
- Ze směsi tvarujte nízké karbanátky, které zvolna z obou stran opečte v rozehřátém oleji.
- Upečené karbanátky pokládejte na papírový ubrousek.
TIP:
K přípravě karbanátků můžete použít i jinou směs koření.