Prostreno.cz

Špenátové karbanátky se sýrem

Karbanátky které chutnají skvěle i bez masa. Pokud máte rádi špenát, určitě recept vyzkoušejte.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 1h a 30min

    30min příprava

    60min vaření

  • 790 kJ / 188 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy11g
tuky13g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 800 g stejně velkých brambor
  • 300 g baby špenátu
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce oleje
  • 1 stroužek česneku - prolisovaného
  • 1 lžička koření garam masala
  • 2 ks vajec - vyšlehaná
  • 120 g tvrdého sýra - nastrouhaného
  • 3 snítky petrželky - nasekané
  • 4 lžíce hrubé mouky - nebo podle potřeby
  • 0.5 lžičky soli
  • Na smažení
  • 150 ml oleje

Postup přípravy

  1. Opraný, osušený špenát poduste na 2 lžících másla a lžíci oleje - přibližně 3-4 minuty.
  2. Dochuťte 2 špetkami soli a prolisovaným česnekem. Nechte vychladnout.
  3. Omyté brambory uvařte doměkka. Vychladlé brambory oloupejte a rozmačkejte je ve větší misce.
  4. Přidejte sýr, vejce, koření, podle chuti osolte, přidejte nasekanou petrželku a vychladlý špenát.
  5. Podle potřeby přidejte hrubou mouku, vše dobře promíchejte aby vznikla směs, ze které budete připravovat karbanátky.
  6. Ze směsi tvarujte nízké karbanátky, které zvolna z obou stran opečte v rozehřátém oleji.
  7. Upečené karbanátky pokládejte na papírový ubrousek.

TIP:

K přípravě karbanátků můžete použít i jinou směs koření.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Špenátové karbanátky se sýrem

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat