Prostreno.cz

Hovězí kostky s fazolemi

Kořeněné kostky hovězího masa s červenými fazolemi. Pokrm chutná nejlépe druhý den.

Ohodnotit
(6 hlasů)
  • 2h a 20min

    20min příprava

    2h a 0min vaření

  • 762 kJ / 182 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy10g
tuky12g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 700 g hovězího masa - kližka, loupaná plec, nebo krk
  • 6 lžic rostlinného oleje
  • 2 ks nakrájené cibule
  • 300 ml hovězího vývaru
  • 250 ml světlého piva
  • 175 g rajčatového protlaku
  • 1 špetka chilli prášku
  • 2 stroužky česneku - jemně nakrájeného
  • 0.5 lžičky mletého kmínu
  • 400 g konzervovaných červených fazolí
  • 1 lžička soli

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na kostky.
  2. Ve velkém rendlíku, nebo v hrnci na oleji krátce opečte maso ze všech stran.
  3. Přidejte oloupanou, nakrájenou cibuli, česnek, posypte kmínem a míchejte 3-5 minut.
  4. Maso zalijte vývarem, pivem, maso osolte, přidejte chilli a přikryté duste doměkka.
  5. K měkkému masu přidejte rajčatový protlak, propláchnuté, scezené fazole a duste 15 minut.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hovězí kostky s fazolemi

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat