Hovězí kostky s fazolemi
Kořeněné kostky hovězího masa s červenými fazolemi. Pokrm chutná nejlépe druhý den.
-
2h a 20min
20min příprava
2h a 0min vaření
-
762 kJ / 182 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny9g
sacharidy10g
tuky12g
Ingredience na
- K přípravě
- 700 g
hovězího masa
- kližka, loupaná plec, nebo krk
- 6 lžic
rostlinného oleje
- 2 ks
nakrájené cibule
- 300 ml
hovězího vývaru
- 250 ml
světlého piva
- 175 g
rajčatového protlaku
- 1 špetka
chilli prášku
- 2 stroužky
česneku
- jemně nakrájeného
- 0.5 lžičky
mletého kmínu
- 400 g
konzervovaných červených fazolí
- 1 lžička
soli
Postup přípravy
- Maso nakrájejte na kostky.
- Ve velkém rendlíku, nebo v hrnci na oleji krátce opečte maso ze všech stran.
- Přidejte oloupanou, nakrájenou cibuli, česnek, posypte kmínem a míchejte 3-5 minut.
- Maso zalijte vývarem, pivem, maso osolte, přidejte chilli a přikryté duste doměkka.
- K měkkému masu přidejte rajčatový protlak, propláchnuté, scezené fazole a duste 15 minut.