Prostreno.cz

Polévka z červených fazolí se smetanou

Milovníci sytých polévek určitě rádi ochutnají hustou polévku z červených fazolí se smetanou a česnekem. S čerstvým chlebem chutná skvěle.

Ohodnotit
(6 hlasů)
sun
  • 45min

    15min příprava

    30min vaření

  • 247 kJ / 59 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy7g
tuky3g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 500 g konzervovaných červených fazolí
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 1.5 l zeleninového vývaru
  • 200 ml smetany na vaření
  • 2 špetky soli
  • 1 špetka kajenského pepře
  • 1 lžíce citronové šťávy

Postup přípravy

  1. Fazole sceďte a propláchněte je pod tekoucí vodou.
  2. Do hrnce na rozehřátý olej nasypte nakrájený česnek a krátce ho orestujte.
  3. Přidejte fazole, vývar a vařte 15 minut.
  4. Děrovanou lžící odstraňte přibližně 1/3 fazolí a dejte je stranou.
  5. Polévku rozmixujte tyčovým mixérem.
  6. Přidejte smetanu, nerozmixované fazole, dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou. Vařte 5 minut.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Polévka z červených fazolí se smetanou

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat