Prostreno.cz

Polévka z červených fazolí se smetanou

Milovníci sytých polévek určitě rádi ochutnají hustou polévku z červených fazolí se smetanou a česnekem. S čerstvým chlebem chutná skvěle.

Ohodnotit
(7 hlasů)
sun
  • 45min

    15min příprava

    30min vaření

  • 320 kJ / 76 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy7g
tuky5g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 500 g konzervovaných červených fazolí
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 1.5 l zeleninového vývaru
  • 200 ml smetany na vaření
  • 2 špetky soli
  • 1 špetka kajenského pepře
  • 1 lžíce citronové šťávy

Postup přípravy

  1. Fazole sceďte a propláchněte je pod tekoucí vodou.
  2. Do hrnce na rozehřátý olej nasypte nakrájený česnek a krátce ho orestujte.
  3. Přidejte fazole, vývar a vařte 15 minut.
  4. Děrovanou lžící odstraňte přibližně 1/3 fazolí a dejte je stranou.
  5. Polévku rozmixujte tyčovým mixérem.
  6. Přidejte smetanu, nerozmixované fazole, dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou. Vařte 5 minut.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    22,82g
  • Sacharidy:

    123,40g
    • Cukry:

      9,20g
  • Tuky:

    139,58g
  • Vláknina:

    44,00g

Aktivita pro spálení: 76 kcal

9

minut jízdy na kole

7

minut běhu

22

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Polévka z červených fazolí se smetanou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat