Cuketová polévka s piniovými oříšky
Cuketa má poměrně neutrální chuť, můžete ji nechat velmi jemnou, pokud vaříte třeba pro děti, nebo naopak zvýraznit chuť pomocí sýra, bylinek nebo koření.
-
35min
15min příprava
20min vaření
-
176 kJ / 42 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny2g
sacharidy2g
tuky3g
Ingredience na
Postup přípravy
- Oloupanou cuketu nastrouhejte a vymačkejte.
- Do hrnce na rozehřátý olej nasypte oloupaný, nakrájený česnek a chvilku míchejte, dejte pozor, aby se česnek nespálil.
- K česneku přidejte cuketu a zalijte ji vodou. Přidejte sypký vývar a vařte 5 minut.
- Do polévky přidejte smetanu a vařte 5 minut.
- Nakonec do polévky vmíchejte sýr, polévku podle chuti osolte a dochuťte kajenským pepřem.
- Podávejte s plátky cukety a piniovými oříšky a ozdobte lístečky bazalky.