Prostreno.cz

Cuketová polévka s piniovými oříšky

Cuketa má poměrně neutrální chuť, můžete ji nechat velmi jemnou, pokud vaříte třeba pro děti, nebo naopak zvýraznit chuť pomocí sýra, bylinek nebo koření.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 35min

    15min příprava

    20min vaření

  • 176 kJ / 42 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy2g
tuky3g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Oloupanou cuketu nastrouhejte a vymačkejte.
  2. Do hrnce na rozehřátý olej nasypte oloupaný, nakrájený česnek a chvilku míchejte, dejte pozor, aby se česnek nespálil.
  3. K česneku přidejte cuketu a zalijte ji vodou. Přidejte sypký vývar a vařte 5 minut.
  4. Do polévky přidejte smetanu a vařte 5 minut.
  5. Nakonec do polévky vmíchejte sýr, polévku podle chuti osolte a dochuťte kajenským pepřem.
  6. Podávejte s plátky cukety a piniovými oříšky a ozdobte lístečky bazalky.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Cuketová polévka s piniovými oříšky

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat