Prostreno.cz

Fazolové lusky se slaninou

Skvělá, jednoduchá příloha se hodí k dobrému plátku masa, nebo někdy i jen tak, jako teplá zeleninová večeře.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 318 kJ / 76 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy2g
tuky7g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 650 g zelených fazolových lusků - mražené, nebo čerstvé
  • 1.5 l vody
  • 0.5 lžičky soli
  • 200 g anglické slaniny
  • 1 lžička hnědého cukru
  • 4 lžíce rozpuštěného másla
  • 1 stroužek česneku - prolisovaného
  • 2 špetky mletého pepře
  • 1.5 lžíce bio sójové omáčky
  • Na vymazání
  • 2 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 190 °C.
  2. Malou zapékací misku vymažte olejem.
  3. Máslo smíchejte s prolisovaným česnekem, pepřem, cukrem a sójovou omáčkou. Míchejte, až se cukr rozpustí.
  4. Očištěné fazolky překrojte na poloviny a nasypte je do vařící osolené vody, vařte je 5 minut.
  5. Pak fazolky sceďte a nasypte je do vymazané zapékací misky.
  6. Fazolky pokapejte připraveným máslem a dejte je na 20 minut do předehřáté trouby.
  7. Mezitím nakrájejte slaninu na kostičky, nebo proužky a orestujte ji nasucho v pánvi.
  8. Orestovanou slaninu vyndejte děrovanou lžíci na papírový ubrousek.
  9. Hotové fazolky posypte slaninou a hned podávejte.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Fazolové lusky se slaninou

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat