Prostreno.cz

Rybí filety na bazalce

Snadná úprava, lahodná chuť. Ryba restovaná na másle s bazalkou a citronovou šťávou. Můžete použít téměř jakýkoli druh bílé ryby.

Ohodnotit
(2 hlasů)
sun
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 1652 kJ / 394 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy5g
tuky38g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 800 g tresky - 4 porce
  • 0.5 lžičky soli
  • 1 lžíce oleje
  • 2 lžíce másla
  • 2 špetky chilli vloček
  • 150 ml kuřecího vývaru
  • 6 ks malých kostek velmi studeného másla - 2x2 cm
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • 10 lístků čerstvé bazalky - nadrobno nakrájené
  • Na obalení
  • 0.45 hrnku hladké mouky

Postup přípravy

  1. Porce ryby z obou stran osolte a obalte je v hladké mouce.
  2. V pánvi na rozehřátém másle s olejem ryby z obou stran orestujte, přibližně 5-8 minut z každé strany, záleží na druhu ryby a velikosti porcí.
  3. Ryby vyndejte na talíř.
  4. Do stejné pánve přidejte citronovou šťávu, vývar, chilli vločky a směs přiveďte k varu.
  5. Snižte přívod tepla a postupně za stálého míchání přidávejte po kostkách studené máslo.
  6. Nakonec vmíchejte nakrájenou bazalku.
  7. Do omáčky vložte porce ryby a vše spolu prohřejte.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Rybí filety na bazalce

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat