Rybí filety na bazalce
Snadná úprava, lahodná chuť. Ryba restovaná na másle s bazalkou a citronovou šťávou. Můžete použít téměř jakýkoli druh bílé ryby.
-
55min
20min příprava
35min vaření
-
1652 kJ / 394 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny7g
sacharidy5g
tuky38g
Ingredience na
- K přípravě
- 800 g
tresky
- 4 porce
- 0.5 lžičky
soli
- 1 lžíce
oleje
- 2 lžíce
másla
- 2 špetky
chilli vloček
- 150 ml
kuřecího vývaru
- 6 ks
malých kostek velmi studeného másla
- 2x2 cm
- 3 lžíce
citronové šťávy
- 10 lístků
čerstvé bazalky
- nadrobno nakrájené
- Na obalení
- 0.45 hrnku
hladké mouky
Postup přípravy
- Porce ryby z obou stran osolte a obalte je v hladké mouce.
- V pánvi na rozehřátém másle s olejem ryby z obou stran orestujte, přibližně 5-8 minut z každé strany, záleží na druhu ryby a velikosti porcí.
- Ryby vyndejte na talíř.
- Do stejné pánve přidejte citronovou šťávu, vývar, chilli vločky a směs přiveďte k varu.
- Snižte přívod tepla a postupně za stálého míchání přidávejte po kostkách studené máslo.
- Nakonec vmíchejte nakrájenou bazalku.
- Do omáčky vložte porce ryby a vše spolu prohřejte.