Prostreno.cz

Sladká jahelná kaše

Recept na sladkou jahelnou kaši. Nezapomínejte, že jáhly bychom měli do jídelníčku zařadit častěji.

Ohodnotit
(13 hlasů)
  • 45min

    15min příprava

    30min vaření

  • 378 kJ / 90 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy16g
tuky2g

Ingredience na

  • 1 hrnek jahel
  • 2 hrnky mléka
  • 1 hrnek vody
  • 6 lžic jahodové marmelády
  • 3 lžičky práškového cukru
  • 1 špetka soli
  • 2 lžičky pískového cukru

Postup přípravy

  1. Před vařením jáhly přeberte a nasypte na sítko. Prolijte je 2–3 x vařící vodou, aby jste odstranili případnou hořkost z povrchu zrníček.
  2. Po spaření je vložte do hrnce, zalijte odměřeným množstvím vody a mléka, trošku osolte a přidejte 2 lžičky cukru.
  3. Vařte 20–25 minut do měkka. Kaši rozdělte na talíře, přidejte jahodovou marmeládu a pokud je třeba, posypte práškovým cukrem. Hned podávejte.

TIP:

Kaše z jahel chutná velice dobře a měla by být častou součástí dětského jídelníčku, vhledem k vysokému obsahu látek podporujících stavbu organizmu. Také pro lidi s nemocnou slinivkou je vhodná svoji lehkou stravitelností a výživnou hodnotou.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    5,40g
  • Sacharidy:

    301,60g
    • Cukry:

      269,80g
  • Tuky:

    6,32g
  • Vláknina:

    2,00g

Aktivita pro spálení: 90 kcal

11

minut jízdy na kole

8

minut běhu

26

minut uklízení



Podobné recepty

Malinový koktejl

(13 hlasů)
15min
617 kJ

Ovocný salát

(8 hlasů)
20min
552 kJ

Bohatý jogurt

(26 hlasů)
10min
700 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Bramboráky

(1 hlasů)

Pelmeně

(1 hlasů)

Rybí karbanátky

(4 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Sladká jahelná kaše

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat