Barevná, dušená zelenina
Lehký oběd z čerstvé zeleniny, který můžete podávat do 30 minut.
-
30min
15min příprava
15min vaření
-
480 kJ / 114 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny4g
sacharidy12g
tuky6g
Ingredience na
- K přípravě
- 3 lžíce
olivového oleje
- 1 ks
červené cibule
- 2 stroužky
česneku
- 2 ks
malé cukety
- nakrájené na klínky
- 1 ks
oranžové papriky
- nakrájené na krátké proužky
- 250 g
cherry rajčat
- 1 hrnek
konzervované kukuřice
- 4 špetky
soli
- 2 špetky
mletého černého pepře
- 8 lístků
čerstvé bazalky
- Na posypání
- 120 g
čerstvého smetanového sýra
Postup přípravy
- V pánvi rozehřejte olej, přidejte na plátky nakrájenou cibuli, nakrájený česnek, nakrájenou papriku scezenou, propláchnutou kukuřici a nakrájené cukety. Zeleninu promíchejte a duste přikryté 10 minut.
- K zelenině přidejte nakrájená rajčata, drobně nakrájenou bazalku, osolte, opepřete a duste ještě 5 minut. Zelenina by měla zůstat křupavá.
- Před podáváním posypte zeleninu rozdrobeným sýrem.