Prostreno.cz

Hrušková marmeláda

Receptů na marmelády není nikdy dost. A v sezoně plné hrušek obzvlášť. Jejich největší předností je vysoký obsah vlákniny.

Ohodnotit
(5 hlasů)
sun
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 909 kJ / 217 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy42g
tuky5g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 2 kg zralých hrušek
  • 500 g želírovacího cukru
  • 100 ml vody
  • 5 ks hřebíčku
  • 3 ks badyánu
  • 1 ks tyčinky celé skořice
  • 1 ks bio citrónu - kůra nakrájená na silnější plátky - bez bílé dužiny

Postup přípravy

  1. Oloupané hrušky zbavte jádřinců.
  2. Hrušky nakrájejte na malé kostky, nasypte je do hrnce a zalijte je vodou.
  3. Přidejte kousky citronové kůry, všechno koření a hrušky rozvařte.
  4. Poté ze směsi vyndejte všechno koření, citronovou kůru a směs rozmixujte.
  5. K hruškám vmíchejte cukr a vařte za stálého míchání 5 minut.
  6. Ještě teplou směs rozdělte do horkých, sterilovaných sklenic.
  7. Sklenice uzavřete víčky, otočte je dnem vzhůru a nechte je vychladnout.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    15,38g
  • Sacharidy:

    340,10g
    • Cukry:

      113,69g
  • Tuky:

    32,66g
  • Vláknina:

    58,10g

Aktivita pro spálení: 217 kcal

27

minut jízdy na kole

20

minut běhu

64

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hrušková marmeláda

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat