Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
Chuťově nevýraznou vepřovou panenku skvěle doplní pikantní omáčka.
-
1h a 40min
25min příprava
1h a 15min vaření
-
650 kJ / 155 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny7g
sacharidy4g
tuky12g
Ingredience na
- K přípravě
- 750 g
vepřové panenky
- 4 lžíce
oleje
- 250 ml
masového vývaru
- 4 špetky
soli
- Na omáčku
- 250 ml
smetany na vaření
- 250 ml
masového vývaru
- 1 lžíce
kukuřičného škrobu
- 1 lžíce
jemně drceného pepře
- 2 špetky
soli
Postup přípravy
- Vepřovou panenku osolte a opečte ji ze všech stran v pekáčku na oleji.
- Maso podlijte vývarem a přikryté duste v troubě předehřáté na 190 °C doměkka.
- V rendlíku zahřejte smetanu, přidejte pepř, vývar, ve kterém rozmíchejte kukuřičný škrob a vařte 10 minut, nebo až omáčka zhoustne. Podle chuti omáčku osolte.
- Měkké maso nakrájejte na plátky a podávejte s omáčkou.
TIP:
Množství škrobu přidejte podle toho, jak hustou chcete mít omáčku.