Prostreno.cz

Vepřová panenka s pepřovou omáčkou

Chuťově nevýraznou vepřovou panenku skvěle doplní pikantní omáčka.

Ohodnotit
(6 hlasů)
sun
  • 1h a 40min

    25min příprava

    1h a 15min vaření

  • 650 kJ / 155 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy4g
tuky12g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 750 g vepřové panenky
  • 4 lžíce oleje
  • 250 ml masového vývaru
  • 4 špetky soli
  • Na omáčku
  • 250 ml smetany na vaření
  • 250 ml masového vývaru
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 lžíce jemně drceného pepře
  • 2 špetky soli

Postup přípravy

  1. Vepřovou panenku osolte a opečte ji ze všech stran v pekáčku na oleji.
  2. Maso podlijte vývarem a přikryté duste v troubě předehřáté na 190 °C doměkka.
  3. V rendlíku zahřejte smetanu, přidejte pepř, vývar, ve kterém rozmíchejte kukuřičný škrob a vařte 10 minut, nebo až omáčka zhoustne. Podle chuti omáčku osolte.
  4. Měkké maso nakrájejte na plátky a podávejte s omáčkou.

TIP:

Množství škrobu přidejte podle toho, jak hustou chcete mít omáčku.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřová panenka s pepřovou omáčkou

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat