Hovězí plátky na cibuli
Šťavnaté hovězí plátky se spoustou cibule. Stačí koupit kvalitní hovězí maso a výsledek je skvělý.
-
1h a 50min
20min příprava
1h a 30min vaření
-
307 kJ / 73 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny8g
sacharidy5g
tuky2g
Ingredience na
- K přípravě
- 4 plátky
hovězího nízkého roštěnce
- nebo zadní kýty
- 3 stroužky
česneku
- 0.5 lžičky
soli
- 4 špetky
mletého bílého pepře
- 250 ml
hovězího vývaru
- 2 ks
velké, bílé cibule
- 1 lžíce
kukuřičného škrobu
- 100 ml
studené vody
Postup přípravy
- Maso naklepejte, osolte, opepřete a potřete prolisovaným česnekem.
- Plátky masa uložte do pekáčku.
- Kolem masa nasypte oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli.
- Maso podlijte vývarem, přikryjte a pečte doměkka v troubě předehřáté na 190 °C.
- Měkké maso vyndejte, šťávu zahustěte ve vodě rozmíchaným škrobem a povařte do zhoustnutí.