Prostreno.cz

Hovězí plátky na cibuli

Šťavnaté hovězí plátky se spoustou cibule. Stačí koupit kvalitní hovězí maso a výsledek je skvělý.

Ohodnotit
(7 hlasů)
sun
  • 1h a 50min

    20min příprava

    1h a 30min vaření

  • 307 kJ / 73 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy5g
tuky2g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 4 plátky hovězího nízkého roštěnce - nebo zadní kýty
  • 3 stroužky česneku
  • 0.5 lžičky soli
  • 4 špetky mletého bílého pepře
  • 250 ml hovězího vývaru
  • 2 ks velké, bílé cibule
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 100 ml studené vody

Postup přípravy

  1. Maso naklepejte, osolte, opepřete a potřete prolisovaným česnekem.
  2. Plátky masa uložte do pekáčku.
  3. Kolem masa nasypte oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli.
  4. Maso podlijte vývarem, přikryjte a pečte doměkka v troubě předehřáté na 190 °C.
  5. Měkké maso vyndejte, šťávu zahustěte ve vodě rozmíchaným škrobem a povařte do zhoustnutí.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hovězí plátky na cibuli

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat