Podzimní houbové rizoto
Recept pro všechny milovníky hub. Rýže v rizotu by měla být vláčná, ale ne rozvařená.
-
1h a 5min
20min příprava
45min vaření
-
466 kJ / 111 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny4g
sacharidy16g
tuky4g
Ingredience na
- K přípravě
- 350 g
rýže
- Arborio, nebo Carnaroli
- 1.6 l
zeleninového vývaru
- 250 g
lesních hub
- 1 ks
cibule
- 3 lžíce
oleje
- 70 ml
bílého vína
- 100 g
strouhaného parmezánu
- 150 ml
33% smetany
- 2 špetky
soli
- 2 špetky
mletého pepře
Postup přípravy
- Očištěné houby nakrájejte na plátky, malé nechte vcelku, nebo je jen překrojte.
- Rýži uvařte podle návodu na obalu, místo vody na vaření použijte vývar.
- V hrnci na oleji nechte zesklovatět oloupanou, nakrájenou cibuli, přidejte houby, víno a za častého míchání je restujte, až se z hub odpaří tekutiny.
- Houby vmíchejte do uvařené rýže, přidejte smetanu, podle chuti osolte, opepřete, promíchejte a prohřejte.
- Před podáváním posypte rizoto strouhaným sýrem.