Prostreno.cz

Podzimní houbové rizoto

Recept pro všechny milovníky hub. Rýže v rizotu by měla být vláčná, ale ne rozvařená.

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 466 kJ / 111 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy16g
tuky4g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 350 g rýže - Arborio, nebo Carnaroli
  • 1.6 l zeleninového vývaru
  • 250 g lesních hub
  • 1 ks cibule
  • 3 lžíce oleje
  • 70 ml bílého vína
  • 100 g strouhaného parmezánu
  • 150 ml 33% smetany
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Očištěné houby nakrájejte na plátky, malé nechte vcelku, nebo je jen překrojte.
  2. Rýži uvařte podle návodu na obalu, místo vody na vaření použijte vývar.
  3. V hrnci na oleji nechte zesklovatět oloupanou, nakrájenou cibuli, přidejte houby, víno a za častého míchání je restujte, až se z hub odpaří tekutiny.
  4. Houby vmíchejte do uvařené rýže, přidejte smetanu, podle chuti osolte, opepřete, promíchejte a prohřejte.
  5. Před podáváním posypte rizoto strouhaným sýrem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Podzimní houbové rizoto

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat