Prostreno.cz

Brusinková pomazánka

Brusinková pomazánka je směs jablek, brusinek a jablečného moštu. Je perfektní doplněk nejen k čerstvému pečivu.

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 539 kJ / 128 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy31g
tuky0g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 4 ks jablek - oloupaná, zbavená jader a nakrájená na kostičky
  • 300 g mražených brusinek - nebo čerstvých
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 250 g jablečného moštu
  • 300 g želirovacího cukru 2:1

Postup přípravy

  1. Všechny ingredience kromě cukru dejte do rendlíku a promíchejte je, aby se spojily. Vařte, až se brusinky rozvaří.
  2. Brusinky rozmixujte a propasírujte je přes sítko do rendlíku. Přidejte cukr a vařte 5 minut.
  3. Hotové brusinky nalijte do skleniček a uchovejte je v chladu.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Brusinková pomazánka

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat