Brusinková pomazánka
Brusinková pomazánka je směs jablek, brusinek a jablečného moštu. Je perfektní doplněk nejen k čerstvému pečivu.
-
1h a 5min
20min příprava
45min vaření
-
539 kJ / 128 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny0g
sacharidy31g
tuky0g
Ingredience na
- K přípravě
- 4 ks
jablek
- oloupaná, zbavená jader a nakrájená na kostičky
- 300 g
mražených brusinek
- nebo čerstvých
- 1 lžička
mleté skořice
- 1 lžička
vanilkového extraktu
- 250 g
jablečného moštu
- 300 g
želirovacího cukru 2:1
Postup přípravy
- Všechny ingredience kromě cukru dejte do rendlíku a promíchejte je, aby se spojily. Vařte, až se brusinky rozvaří.
- Brusinky rozmixujte a propasírujte je přes sítko do rendlíku. Přidejte cukr a vařte 5 minut.
- Hotové brusinky nalijte do skleniček a uchovejte je v chladu.