Prostreno.cz

Treska na zelenině

Lehké, zdravé a chutné. Zdravá ryba se zdravou zeleninou.

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 1h a 20min

    35min příprava

    45min vaření

  • 302 kJ / 72 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy5g
tuky3g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 800 g tresky
  • 2 lžíce oleje
  • 0.5 hrnku drobně nakrájených bylinek - kopr, tymián, estragon aj.
  • 2 ks červené papriky
  • 1 ks malé cukety
  • 1 ks velké mrkve
  • 1 ks červené cibule
  • 2 ks středně velkých brambor
  • 1 lžička soli
  • 3 špetky hrubě mletého pepře
  • Na posypání
  • 1 ks lahůdkové cibulky - nakrájená nať
  • Na vymazání
  • 2 lžíce másla

Postup přípravy

  1. Zapékací misku vymažte máslem.
  2. Očištěnou zeleninu nakrájejte: cuketu na tenké plátky, očištěnou mrkev, oloupané brambory na hranolky, papriku na nudličky a oloupanou cibuli na plátky.
  3. Zeleninu nasypte do vymazané zapékací misky, pokapejte ji 2 lžícemi oleje, osolte a promíchejte.
  4. Zeleninu dejte na 15 minut do trouby předehřáté na 190 °C.
  5. Zeleninu promíchejte a k zelenině přidejte porce jemně osolené, opepřené ryby, posypte je nakrájenými bylinkami a dejte na 25 minut do předehřáté trouby.
  6. Před podáváním posypte ryby nakrájenou zelenou natí cibulky.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Treska na zelenině

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat