Prostreno.cz

Gratinovaná baby karotka s květákem

Skvělé bezmasé hlavní jídlo. Ke květáku s karotkou si dejte mísu zeleninového salátu.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 1h a 25min

    25min příprava

    60min vaření

  • 173 kJ / 41 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy4g
tuky2g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 800 g baby karotky
  • 1 ks květáku
  • 2 l vody - a 0.5 lžičky soli
  • 3 lžíce másla
  • 1 ks cibule
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 špetky soli
  • 1 lžička plnotučné hořčice
  • 400 ml mléka
  • 120 g tvrdého sýra - nastrouhaného
  • Na vymazání
  • 1 lžíce másla

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 200 °C.
  2. Pekáček, nebo zapékací misku vymažte lžíci másla.
  3. Do většího hrnce nalijte vodu, přidejte 0.5 lžičky soli a vodu přiveďte k varu.
  4. Do vody nasypte očištěnou baby karotku a vařte ji 5 minut.
  5. Květák rozdělte na malé růžičky a přidejte ho ke karotce. Vařte 5-8 minut. Aby květák lehce změknul, ale nerozvařil se. Zeleninu sceďte.
  6. V rendlíku na 3 lžících másla nechte zesklovatět nakrájenou cibuli.
  7. Přisypte mouku a připravte světlou jíšku.
  8. Vmíchejte hořčici, sůl a pomalu pomocí metličky přilijte za stálého míchání mléko.
  9. Odstraňte z tepla, vmíchejte sýr a míchejte dokud se sýr nerozpustí.
  10. Do vymazaného pekáčku, nebo zapékací misky nasypte karotku a květák.
  11. Zeleninu přelijte připraveným mlékem.
  12. Pečte v předehřáté troubě 30 minut.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Gratinovaná baby karotka s květákem

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat