Mleté maso s karotkou a hráškem
Šťavnaté mleté maso s karotkou a hráškem, chutná nejlépe s bramborovou kaší.
-
1h a 20min
20min příprava
60min vaření
-
708 kJ / 169 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny7g
sacharidy6g
tuky13g
Ingredience na
- K přípravě
- 100 g
anglické slaniny
- 650 g
mletého masa
- mix hovězí a vepřové
- 2 špetky
drceného kmínu
- 250 g
mraženého hrášku
- 3 ks
karotky
- 3 špetky
soli
- 3 špetky
mletého černého pepře
- 250 ml
masového vývaru
- 1 lžíce
oleje
Postup přípravy
- Slaninu nakrájejte na kostičky a krátce ji opečte ve větší pánvi na lžíci oleje.
- Přidejte mleté maso, kmín a míchejte, aby se maso neslepilo.
- Maso zalijte vývarem a na mírném ohni duste 25 minut.
- Maso podle chuti osolte a opepřete.
- K masu přidejte hrášek, oloupanou, drobně nakrájenou karotku a duste ještě 15 minut.