Prostreno.cz

Mleté maso s karotkou a hráškem

Šťavnaté mleté maso s karotkou a hráškem, chutná nejlépe s bramborovou kaší.

Ohodnotit
(6 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 708 kJ / 169 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy6g
tuky13g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 100 g anglické slaniny
  • 650 g mletého masa - mix hovězí a vepřové
  • 2 špetky drceného kmínu
  • 250 g mraženého hrášku
  • 3 ks karotky
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky mletého černého pepře
  • 250 ml masového vývaru
  • 1 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Slaninu nakrájejte na kostičky a krátce ji opečte ve větší pánvi na lžíci oleje.
  2. Přidejte mleté maso, kmín a míchejte, aby se maso neslepilo.
  3. Maso zalijte vývarem a na mírném ohni duste 25 minut.
  4. Maso podle chuti osolte a opepřete.
  5. K masu přidejte hrášek, oloupanou, drobně nakrájenou karotku a duste ještě 15 minut.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Mleté maso s karotkou a hráškem

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat