Prostreno.cz

Švestkový koláč s rumovou glazurou

Švestky patří k podzimu. Upečte si vláčný koláč vonící rumem.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 30min

    30min příprava

    60min vaření

  • 1143 kJ / 273 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy60g
tuky3g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 3 ks vajec
  • 200 g cukru krystal
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 500 g polohrubé mouky
  • 1 ks prášek do pečiva
  • 1 ks vanilkového cukru
  • 20 ks švestek
  • Na potření
  • 5 lžic meruňkového džemu
  • 5 lžic rumu

Postup přípravy

  1. Vejce vyšlehejte s cukrem a vanilkovým cukrem.
  2. Postupně přilévejte šlehačku a zašlehejte prosetou mouku s kypřícím práškem.
  3. Hladké těsto vlijte do vysokého plechu vyloženého pečícím papírem nebo vymazaného tukem a vysypaného moukou.
  4. Švestky vypeckujte, rozkrájejte je na čtvrtiny a uložte je rovnoměrně na těsto.
  5. Koláč dejte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 35-45 minut. Doba pečení závisí na výkonu trouby.
  6. V kastrůlku rozehřejte džem s rumem a prohřívejte tak dlouho, až je „glazura„ úplně lepkavá. Ještě teplou glazurou potřete upečený švestkový koláč.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Švestkový koláč s rumovou glazurou

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat