Prostreno.cz

Rýžový salát s růžičkovou kapustou

Rýže je skvělá příloha k masu, ale můžete ji podávat ve formě salátu jako hlavní chod. Salát je úplně jednoduchý, ale chutná skvěle.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 430 kJ / 102 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy20g
tuky2g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 2 lžíce oleje
  • 1 ks šalotky
  • 2 stroužky česneku - nakrájeného
  • 2 špetky chilli vloček - volitelné
  • 4 porce hnědé, nebo klasické rýže - uvařené
  • 120 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru
  • 400 g růžičkové kapusty
  • 1 l vody
  • 0.5 lžičky soli
  • 0.5 hrnku sušených brusinek
  • 2 lžíce octa balsamico

Postup přípravy

  1. Očištěnou růžičkovou kapustu nasypte do vařící osolené vody a vařte 5 minut. Pak kapustu sceďte, přelijte ji studenou vodou a nechte okapat.
  2. Okapanou kapustu nakrájejte nadrobno.
  3. Na rozehřátém oleji nechte zesklovatět nakrájenou šalotku.
  4. Přidejte česnek, chilli vločky, brusinky a vše promíchejte.
  5. Přidejte nakrájenou kapustu, uvařenou rýži, vývar, dochuťte solí, octem balsamico, promíchejte a prohřejte.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Rýžový salát s růžičkovou kapustou

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat