Prostreno.cz

Vepřová panenka se žampióny

Jemná vepřová panenka získá skvělou chuť díky houbám a cideru.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 621 kJ / 148 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy3g
tuky12g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 4 lžíce másla
  • 2 lžíce oleje
  • 700 g vepřové panenky vcelku
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • 1 ks větší šalotky - nakrájená na plátky
  • 250 g žampionů
  • 250 ml cideru
  • 250 ml 33% smetany
  • 1.5 lžíce hladké mouky

Postup přípravy

  1. Vepřovou panenku osolte, opepřete a opečte v pánvi na 2 lžících oleje a 2 lžících másla – nejlépe v pekáčku, nebo pánvi vhodné na pečení v troubě.
  2. K opečenému maso přisypte šalotku, na plátky nakrájené houby, přidejte cider přikryjte a maso dejte na 20 minut do trouby předehřáté na 190 °C.
  3. Maso odkryjte a pečte ještě 15 minut. Záleží, jak velká panenka je.
  4. Měkké maso vyndejte na talíř.
  5. Ve smetaně rozmíchejte mouku, smetanu nalijte do pekáčku ve kterém se peklo maso a vařte 10 minut.
  6. Maso nakrájejte na plátky a podávejte s omáčkou.

TIP:

Pokud nemáte cider, použijte 100% jablečnou šťávu.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřová panenka se žampióny

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat