Prostreno.cz

Dýňová bábovka

Jednoduchý recept se skvělým výsledkem. Voňavá vláčná dýňová bábovka se skořicí a ořechy.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 30min

    30min příprava

    60min vaření

  • 1358 kJ / 324 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy30g
tuky18g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 260 g hladké mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1.5 lžičky kypřícího prášku
  • 2 špetky soli
  • 1 lžíce mleté skořice
  • 4 ks vajec
  • 200 g třtinového, nebo pískového cukru
  • 240 ml rozpuštěného másla - studeného
  • 70 g mletých vlašských ořechů
  • 300 g dýně - najemno nastrouhané
  • 2 lžíce jemné strouhanky - na vysypání formy
  • Na přeliv
  • 1 ks čokoládová poleva - volitelné
  • Na vymazání
  • 1 lžíce oleje, nebo másla

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 170 °C.
  2. Formu na bábovku důkladně vymažte olejem a vysypte strouhankou. Pokud máte formu s nepřilnavým povrchem, místo oleje použijte máslo.
  3. Dýni nastrouhejte na jemném struhadle.
  4. Do jedné mísy prosejte mouku se sodou, kypřicím práškem, solí, mletou skořicí a vše promíchejte.
  5. Vejce vyšlehejte s cukrem do světlé pěny.
  6. Poté pomalu za stálého šlehání přilévejte máslo.
  7. Nakonec pomocí stěrky ručně vmíchejte moučnou směs, pak ořechy a dýni.
  8. Těsto nalijte do připravené formy a pečte v předehřáté troubě 50–60 minut – čas je orientační. Záleží na vaší troubě.
  9. Po vychladnutí bábovku pocukrujte moučkovým cukrem nebo přelijte polevou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Dýňová bábovka

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat