Celerová polévka
Krémová, sytá polévka s pórkem. Polévku můžete podávat s čerstvým pečivem jako svačinu.
-
50min
20min příprava
30min vaření
-
192 kJ / 45 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny1g
sacharidy4g
tuky3g
Ingredience na
Postup přípravy
- Očištěný nakrájený pórek nechte zesklovatět na rozehřátém másle s olejem.
- Oloupaný celer a brambory nakrájejte na kostičky.
- Celer a brambory přidejte k pórku, přidejte vodu, sypký vývar a vařte 15-20 minut.
- Pak polévku rozmixujte ponorným mixérem.
- Před podáváním posypte polévku slunečnicovými a sezamovými semínky a nakrájenou petrželkou.
TIP:
Polévku můžete podle chuti zjemnit smetanou.