Prostreno.cz

Pivní cibulová polévka

Jeden z mnoho receptů na cibulovou polévku. Připravuje se s pivem a podává s tousty s hermelínem.

Ohodnotit
(3 hlasů)
sun
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 395 kJ / 94 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy10g
tuky4g

Ingredience na

  • K podávání
  • 1 ks bagety
  • 2 lžíce oleje
  • 1 ks hermelínu
  • K přípravě
  • 0.25 ks másla
  • 5 ks cibulí - nejlépe bílé
  • 0.5 lžíce pískového cukru
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 3 stroužky česneku
  • 400 ml 11° piva
  • 1 l hovězího vývaru
  • 3 špetky mletého pepře
  • 0.5 lžičky soli
  • Na posypání
  • 0.5 hrnku pažitky - nakrájené

Postup přípravy

  1. V rendlíku nechte rozpustit máslo tak, aby se nepřipálilo.
  2. V rozpuštěném másle na mírném ohni orestujte oloupanou cibuli, nakrájenou na tenké plátky. Posypte ji cukrem a za stálého míchání ji nechte zkaramelizovat.
  3. Když cibule zhnědne, zasypte ji hladkou moukou, přidejte rajský protlak a nasekaný česnek.
  4. Tento základ nechte ještě asi tři minuty podusit, zalijte pivem, přiveďte k varu a vařte 5 minut.
  5. Přilijte hovězí vývar, ochuťte pepřem, solí a na mírném ohni vařte přibližně 15 minut.
  6. Během vaření polévky nakrájejte bagetu na plátky a opečte ji z obou stran v pánvi na oleji.
  7. Na toasty položte malé plátky hermelínu a zapečte je buď ve vyhřáté troubě.
  8. Polévku podávejte s tousty, posypanou nakrájenou pažitkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pivní cibulová polévka

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat