Pivní cibulová polévka
Jeden z mnoho receptů na cibulovou polévku. Připravuje se s pivem a podává s tousty s hermelínem.
-
1h a 20min
20min příprava
60min vaření
-
395 kJ / 94 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny4g
sacharidy10g
tuky4g
Ingredience na
- K podávání
- 1 ks
bagety
- 2 lžíce
oleje
- 1 ks
hermelínu
- K přípravě
- 0.25 ks
másla
- 5 ks
cibulí
- nejlépe bílé
- 0.5 lžíce
pískového cukru
- 1 lžíce
hladké mouky
- 1 lžíce
rajčatového protlaku
- 3 stroužky
česneku
- 400 ml
11° piva
- 1 l
hovězího vývaru
- 3 špetky
mletého pepře
- 0.5 lžičky
soli
- Na posypání
- 0.5 hrnku
pažitky
- nakrájené
Postup přípravy
- V rendlíku nechte rozpustit máslo tak, aby se nepřipálilo.
- V rozpuštěném másle na mírném ohni orestujte oloupanou cibuli, nakrájenou na tenké plátky. Posypte ji cukrem a za stálého míchání ji nechte zkaramelizovat.
- Když cibule zhnědne, zasypte ji hladkou moukou, přidejte rajský protlak a nasekaný česnek.
- Tento základ nechte ještě asi tři minuty podusit, zalijte pivem, přiveďte k varu a vařte 5 minut.
- Přilijte hovězí vývar, ochuťte pepřem, solí a na mírném ohni vařte přibližně 15 minut.
- Během vaření polévky nakrájejte bagetu na plátky a opečte ji z obou stran v pánvi na oleji.
- Na toasty položte malé plátky hermelínu a zapečte je buď ve vyhřáté troubě.
- Polévku podávejte s tousty, posypanou nakrájenou pažitkou.