Prostreno.cz

Vanilkové cukroví

Jeden z mnoha receptů na velmi jemné vanilkové cukroví.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 45min

    30min příprava

    15min vaření

  • 1838 kJ / 439 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy60g
tuky19g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 140 g hladké mouky
  • 60 g mletých mandlí
  • 120 g změklého másla
  • 40 g moučkového cukru
  • 1 ks vanilkového lusku
  • Na obalení
  • 4 lžíce moučkového cukru
  • 1 sáček vanilkového cukru

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 170 °C.
  2. Vanilkový lusk podélně rozkrojte a nožem vyškrábněte dřeň se zrníčky.
  3. Prosetý moučkový cukr promíchejte v misce se dření vanilkového lusku.
  4. Přidejte měkké máslo, mandle, prosetou mouku a vypracujte hladké těsto.
  5. Z těsta tvarujte válečky, které nakrájejte na kousky velké přibližně 2 cm.
  6. Kousky pokládejte na plech vyložený pečícím papírem.
  7. Pečte v troubě předehřáté na 170 °C přibližně 15 minut.
  8. Ještě teplé cukroví opatrně (cukroví se rádo drobí) obalte v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vanilkové cukroví

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat