Vepřové medailonky se sýrovou omáčkou
Medailonky z vepřové panenky s krémovou omáčkou s čerstvým sýrem a červenou paprikou.
-
60min
15min příprava
45min vaření
-
758 kJ / 181 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny10g
sacharidy2g
tuky14g
Ingredience na
- K přípravě
- 750 g
vepřové panenky
- 2 lžíce
másla
- 2 lžíce
oleje
- 4 špetky
soli
- 4 špetky
hrubě mletého pepře
- 1 ks
větší, červené papriky
- 250 ml
33% smetany
- 150 ml
zeleninového vývaru
- 150 g
čerstvého, smetanového sýra
Postup přípravy
- Papriku nakrájejte na kostičky.
- Vepřovou panenku nakrájejte na medailonky a lehce je dlaní naklepejte.
- V pánvi na rozehřátém oleji s máslem maso z obou stran opečte.
- Maso dochuťte solí a pepřem.
- K masu přidejte nakrájenou papriku, vývar, smetanu a duste doměkka.
- Do omáčky před koncem dušení vmíchejte čerstvý, smetanový sýr.