Prostreno.cz

Hovězí chilli s čedarem

Velmi pikantní kousky hovězího masa. Chilli a skořice báječně pozdvihnou chuť jídla.

Ohodnotit
(4 hlasů)
sun
  • 2h a 25min

    25min příprava

    2h a 0min vaření

  • 736 kJ / 175 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy9g
tuky12g

Ingredience na

  • K podávání
  • 5 lžic zakysané smetany
  • K přípravě
  • 800 g hovězího masa - zadní, nebo kližka
  • 3 lžíce oleje
  • 150 g anglické slaniny - nakrájené
  • 2 ks cibule - nahrubo nasekané
  • 3 stroužky česneku - nasekaného
  • 1 ks čerstvé chilli papričky
  • 4 špetky soli
  • 1.5 lžičky mleté skořice
  • 600 ml masového vývaru
  • 400 g konzervovaných rajčat
  • Na obalení
  • 1 hrnek hladké mouky
  • Na posypání
  • 150 g sýra čedar - nahrubo nastrouhaného
  • 0.5 hrnku pažitky - nakrájené

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na menší kostky a obalte je v mouce.
  2. V kastrolu, nebo rendlíku vhodném na pečení v troubě rozehřejte olej a orestujte na něm slaninu, kostky masa a cibuli.
  3. Přidejte česnek, nakrájenou chilli papričku a pár minut restujte.
  4. Maso osolte, podlijte vývarem a přikryté dejte na hodinu do trouby předehřáté na 180 °C.
  5. K masu přidejte rajčata, vše posypte skořicí, promíchejte a odkryté duste doměkka.
  6. Maso podávejte se lžíci zakysané smetany, hustě posypané sýrem a pažitkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hovězí chilli s čedarem

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat