Prostreno.cz

Kapří podkovy s citrónovou omáčkou

Kapra můžete připravit na mnoho způsobů. Vyzkoušejte kapří podkovy s citronovou omáčkou.

  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 812 kJ / 194 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy21g
tuky7g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 4 porce kapří podkovy
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
  • 1 ks většího bio citronu - nakrájený na plátky
  • 4 lžíce citronové šťávy
  • 200 ml bílého vína
  • 2 plátky toustového chleba bez kůrky
  • 2 lžičky cukru
  • 0.5 lžičky soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • 4 snítky nasekaného čerstvého kopru
  • 1 lžíce studeného másla
  • Na obalení
  • 1 hrnek hladké mouky

Postup přípravy

  1. Rybí podkovy osolte, opepřete a obalte je v hladké mouce.
  2. Na pánvi zahřejte olej s jednou lžící másla a ryby z obou stran opečte do zlatova.
  3. Vyjměte je z pánve děrovanou lžící na talíř a dejte je na teplé místo-třeba do mírně zahřáté trouby.
  4. Na stejnou pánev nalijte víno, přidejte citronovou šťávu, plátky citronu, rozdrobený toustový chleba, cukr, a na mírném ohni duste 10 minut. Podle chuti omáčku osolte a do omáčky vmíchejte nasekaný kopr a studené máslo.
  5. Ryby podávejte s omáčkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kapří podkovy s citrónovou omáčkou

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat