Cibulová polévka se sýrem
Hebká, lahodná polévka z cibule a sýra zasytí, zahřeje.
-
1h a 5min
20min příprava
45min vaření
-
250 kJ / 59 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny3g
sacharidy2g
tuky4g
Ingredience na
- K podávání
- 200 ml
33% smetany
- vyšlehané
- K přípravě
- 2 stroužky
česneku
- 300 g
cibule
- 2 lžíce
másla
- 1 lžíce
oleje
- 1.5 l
vody
- 1 lžíce
bio sypkého zeleninového vývaru
- 2 špetky
mletého bílého pepře
- 250 ml
smetany na vaření
- 150 g
strouhaného tvrdého sýra
- Na posypání
- 0.5 hrnku
petrželky
- nakrájené
Postup přípravy
- Oloupanou, nakrájenou cibuli nechte zesklovatět na másle s olejem.
- K cibuli přidejte nakrájený česnek a ještě minutu míchejte.
- Cibuli zalijte vodou, přidejte sypký vývar a vařte 20 minut, pak polévku rozmixujte.
- Do polévky přilijte smetanu a polévku přiveďte k varu.
- Do polévky přisypte sýr a míchejte, až se sýr rozpustí, už dále nevařte. Polévku dochuťte pepřem.
- Před podáváním přidejte do polévky 2 lžíce vyšlehané smetany a polévku posypte petrželkou.