Kuřecí karbanátky s mrkví
Klasické karbanátky se většinou připravují pouze z masa. Vyzkoušejte přidat k masu mrkev. Karbanátky jsou šťavnaté a chutnají skvěle.
-
1h a 10min
25min příprava
45min vaření
-
736 kJ / 175 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny12g
sacharidy5g
tuky11g
Ingredience na
- K přípravě
- 3 ks
velké mrkve
- 500 g
mletého kuřecího masa
- 2 lžíce
strouhanky
- podle potřeby více
- 1 ks
vejce
- rozšlehané
- 1 stroužek
česneku
- 100 g
strouhaného tvrdého sýra
- 4 snítky
petrželky
- nakrájené
- 2 špetky
mletého pepře
- 4 špetky
soli
- Na smažení
- 120 ml
oleje
Postup přípravy
- Očištěnou mrkev nastrouhejte na hrubém struhadle do misky.
- Přidejte maso, strouhanku, vejce, prolisovaný česnek, sýr a petrželku.
- Podle chuti osolte, opepřete a promíchejte-nejlépe rukama.
- Z připravené směsi tvarujte karbanátky.
- Karbanátky opečte z obou stran v pánvi na oleji.
- Karbanátky můžete upéct i v troubě. Karbanátky uložte do pekáčku, podlijte je asi do 1 centimetru výšky vodou a dejte péct asi na 40 minut do trouby předehřáté na 180 °C.