Prostreno.cz

Kuřecí karbanátky s mrkví

Klasické karbanátky se většinou připravují pouze z masa. Vyzkoušejte přidat k masu mrkev. Karbanátky jsou šťavnaté a chutnají skvěle.

Ohodnotit
(4 hlasů)
sun
  • 1h a 10min

    25min příprava

    45min vaření

  • 736 kJ / 175 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny12g
sacharidy5g
tuky11g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 3 ks velké mrkve
  • 500 g mletého kuřecího masa
  • 2 lžíce strouhanky - podle potřeby více
  • 1 ks vejce - rozšlehané
  • 1 stroužek česneku
  • 100 g strouhaného tvrdého sýra
  • 4 snítky petrželky - nakrájené
  • 2 špetky mletého pepře
  • 4 špetky soli
  • Na smažení
  • 120 ml oleje

Postup přípravy

  1. Očištěnou mrkev nastrouhejte na hrubém struhadle do misky.
  2. Přidejte maso, strouhanku, vejce, prolisovaný česnek, sýr a petrželku.
  3. Podle chuti osolte, opepřete a promíchejte-nejlépe rukama.
  4. Z připravené směsi tvarujte karbanátky.
  5. Karbanátky opečte z obou stran v pánvi na oleji.
  6. Karbanátky můžete upéct i v troubě. Karbanátky uložte do pekáčku, podlijte je asi do 1 centimetru výšky vodou a dejte péct asi na 40 minut do trouby předehřáté na 180 °C.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kuřecí karbanátky s mrkví

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat