Prostreno.cz

Vepřová pečeně plněná jablky

Sváteční, voňavá vepřová pečeně má skvělou chuť díky jablkům a skořici. Netradiční kombinace, ale opravdu si pochutnáte.

26.11.2020 lanvin
1h a 35min

20min příprava

1h a 15min vaření

232 kJ / 55 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Na povrchu masa nařízněte ostrým nožem několik otvorů. Podle velikosti pečeně, přibližně 10.
  2. Jablka nakrájejte na plátky silné přibližně 2.5 cm.
  3. Vepřové maso potřete solí, černým pepřem a skořicí.
  4. Do zářezů v mase vložte plátky jablek.
  5. Zbývající jablka nasypte spolu s na plátky nakrájenou cibulí na dno pekáčku.
  6. Na jablka s cibulí položte maso, potřete ho medem, podlijte vývarem a přikryté pečte v troubě předehřáté na 190 °C doměkka. Maso dopečte odkryté.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    43,10 g
  • Sacharidy:

    255,50 g
    • Cukry:

      104,20 g
  • Tuky:

    19,35 g
  • Vláknina:

    81,00 g

Aktivita pro spálení:

55 kcal
6

minut jízdy na kole

5

minut běhu

16

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Vepřová pečeně plněná jablky

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Přihlášení

Přihlaste se pomocí vašeho uživatelského jména (nicku) nebo e-mailu.
Ještě nemáte účet? Pokračujte na naši registraci.

Přihlašuji se...

nebo

Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba