Vepřová pečeně plněná jablky
Sváteční, voňavá vepřová pečeně má skvělou chuť díky jablkům a skořici. Netradiční kombinace, ale opravdu si pochutnáte.
-
1h a 35min
20min příprava
1h a 15min vaření
-
518 kJ / 123 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny8g
sacharidy4g
tuky8g
Ingredience na
Postup přípravy
- Na povrchu masa nařízněte ostrým nožem několik otvorů. Podle velikosti pečeně, přibližně 10.
- Jablka nakrájejte na plátky silné přibližně 2.5 cm.
- Vepřové maso potřete solí, černým pepřem a skořicí.
- Do zářezů v mase vložte plátky jablek.
- Zbývající jablka nasypte spolu s na plátky nakrájenou cibulí na dno pekáčku.
- Na jablka s cibulí položte maso, potřete ho medem, podlijte vývarem a přikryté pečte v troubě předehřáté na 190 °C doměkka. Maso dopečte odkryté.