Prostreno.cz

Vepřová pečeně plněná jablky

Sváteční, voňavá vepřová pečeně má skvělou chuť díky jablkům a skořici. Netradiční kombinace, ale opravdu si pochutnáte.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 1h a 35min

    20min příprava

    1h a 15min vaření

  • 518 kJ / 123 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy4g
tuky8g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Na povrchu masa nařízněte ostrým nožem několik otvorů. Podle velikosti pečeně, přibližně 10.
  2. Jablka nakrájejte na plátky silné přibližně 2.5 cm.
  3. Vepřové maso potřete solí, černým pepřem a skořicí.
  4. Do zářezů v mase vložte plátky jablek.
  5. Zbývající jablka nasypte spolu s na plátky nakrájenou cibulí na dno pekáčku.
  6. Na jablka s cibulí položte maso, potřete ho medem, podlijte vývarem a přikryté pečte v troubě předehřáté na 190 °C doměkka. Maso dopečte odkryté.




Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Vepřová pečeně plněná jablky

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat