Zdobené máslové cukroví
Jemné máslové cukroví namočené v čokoládě a obalené v barevném sypání.
-
45min
30min příprava
15min vaření
-
1741 kJ / 416 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny7g
sacharidy40g
tuky22g
Ingredience na
- Na ozdobu
- 100 g
tmavé čokolády
- 0.5 hrnku
barevného cukrářského sypání
- Na těsto
- 250 g
másla
- 125 g
krupicového cukru
- 2 ks
velkých žloutků
- 0.5 ks
vanilkového lusku
- dřeň
- 0.5 lžičky
citronové kůry
- jemně nastrouhané
- 300 g
hladké mouky
- 2 špetky
soli
- 0.5 lžičky
kypřícího prášku do pečiva
- 4 lžíce
mléka
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 180 °C.
- 2 plechy vyložte pečícím papírem.
- Máslo a cukr vyšlehejte do pěny.
- Postupně do ní zašlehejte žloutky, vanilku a citronovou kůru.
- Pak vmíchejte mouku prosetou s kypřícím práškem a solí.
- Jeli těsto příliš tuhé, zapracujte do těsta mléko.
- Těstem naplňte cukrářský sáček s řezanou špičkou a na připravené plechy nastříkejte tyčinky.
- Plechy vložte do předehřáté trouby a pečte podle velikosti cukroví 10-15 minut.
- Cukroví nechte vychladnout.
- V rozpuštěné čokoládě namáčejte konce cukroví, pak je lehce obalte v cukrářském sypání.
TIP:
Opatrně při namáčení, cukroví se rádo láme.