Prostreno.cz

Zdobené máslové cukroví

Jemné máslové cukroví namočené v čokoládě a obalené v barevném sypání.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 45min

    30min příprava

    15min vaření

  • 1741 kJ / 416 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy40g
tuky22g

Ingredience na

  • Na ozdobu
  • 100 g tmavé čokolády
  • 0.5 hrnku barevného cukrářského sypání
  • Na těsto
  • 250 g másla
  • 125 g krupicového cukru
  • 2 ks velkých žloutků
  • 0.5 ks vanilkového lusku - dřeň
  • 0.5 lžičky citronové kůry - jemně nastrouhané
  • 300 g hladké mouky
  • 2 špetky soli
  • 0.5 lžičky kypřícího prášku do pečiva
  • 4 lžíce mléka

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 °C.
  2. 2 plechy vyložte pečícím papírem.
  3. Máslo a cukr vyšlehejte do pěny.
  4. Postupně do ní zašlehejte žloutky, vanilku a citronovou kůru.
  5. Pak vmíchejte mouku prosetou s kypřícím práškem a solí.
  6. Jeli těsto příliš tuhé, zapracujte do těsta mléko.
  7. Těstem naplňte cukrářský sáček s řezanou špičkou a na připravené plechy nastříkejte tyčinky.
  8. Plechy vložte do předehřáté trouby a pečte podle velikosti cukroví 10-15 minut.
  9. Cukroví nechte vychladnout.
  10. V rozpuštěné čokoládě namáčejte konce cukroví, pak je lehce obalte v cukrářském sypání.

TIP:

Opatrně při namáčení, cukroví se rádo láme.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Zdobené máslové cukroví

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat