Prostreno.cz

Polévka z mangoldu s knedlíčky

V české kuchyni není mangold tolik rozšířený . Ochutnejte tuto zeleninu, kterou můžete využít všude tam, kde listový špenát .
Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 55min

    25min příprava

    30min vaření

  • 328 kJ / 78 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy6g
tuky5g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1 ks malá cibule - na knedlíčky
  • 2 stroužky česneku - na knedlíčky
  • 0.5 hrnku nakrájené petrželky - na knedlíčky
  • 2 špetky soli - na knedlíčky
  • 2 špetky mletého pepře - na knedlíčky
  • 1 ks vejce - na knedlíčky
  • 350 g mletého vepřového masa - na knedlíčky
  • 2 lžíce strouhanky - nebo podle potřeby - na knedlíčky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 ks cibule
  • 2 l zeleninového vývaru
  • 1 lístek mangoldu bez řapíků
  • 1 špetka kmínu

Postup přípravy

  1. Oloupanou cibuli a oloupaný česnek velmi jemně nasekejte a nasypte do misky.
  2. Přidejte vejce, petrželku ,maso , podle potřeby strouhanku, osolte,opepřete a promíchejte .
  3. Ze směsi vytvarujte knedlíčky .
  4. V hrnci na 2 lžících oleje nechte zesklovatět oloupanou,nakrájenou cibuli , přidejte kmín a minutu míchejte .
  5. Zalijte vývarem a přiveďte k varu .
  6. Do vařícího vývaru vložte připravené masové knedlíčky a vařte 15 minut.
  7. Listy mangoldu nakrájejte a přidejte je do polévky . Vařte 5 minut.
  8. Polévku můžete podávat s vařenou rýží .




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Polévka z mangoldu s knedlíčky

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat