Polévka z mangoldu s knedlíčky
V české kuchyni není mangold tolik rozšířený . Ochutnejte tuto zeleninu, kterou můžete využít všude tam, kde listový špenát .
-
55min
25min příprava
30min vaření
-
332 kJ / 79 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny4g
sacharidy6g
tuky5g
Ingredience na
- K přípravě
- 1 ks
malá cibule
- na knedlíčky
- 2 stroužky
česneku
- na knedlíčky
- 0.5 hrnku
nakrájené petrželky
- na knedlíčky
- 2 špetky
soli
- na knedlíčky
- 2 špetky
mletého pepře
- na knedlíčky
- 1 ks
vejce
- na knedlíčky
- 350 g
mletého vepřového masa
- na knedlíčky
- 2 lžíce
strouhanky - nebo podle potřeby
- na knedlíčky
- 2 lžíce
olivového oleje
- 1 ks
cibule
- 2 l
zeleninového vývaru
- 1 lístek
mangoldu bez řapíků
- 1 špetka
kmínu
Postup přípravy
- Oloupanou cibuli a oloupaný česnek velmi jemně nasekejte a nasypte do misky.
- Přidejte vejce, petrželku ,maso , podle potřeby strouhanku, osolte,opepřete a promíchejte .
- Ze směsi vytvarujte knedlíčky .
- V hrnci na 2 lžících oleje nechte zesklovatět oloupanou,nakrájenou cibuli , přidejte kmín a minutu míchejte .
- Zalijte vývarem a přiveďte k varu .
- Do vařícího vývaru vložte připravené masové knedlíčky a vařte 15 minut.
- Listy mangoldu nakrájejte a přidejte je do polévky . Vařte 5 minut.
- Polévku můžete podávat s vařenou rýží .
Složení nutričních hodnot
Sledujte nás na sociálních sítích: