Prostreno.cz

Pstruzi na houbách

Pstruh je vynikající sladkovodní ryba s jemným a chutným masem. Vyzkoušejte pstruha s houbami. Kuchyňská úprava pstruha patří k těm jednodušším. Důvod je poměrně jednoduchý, pstruh se neporcuje, podává se na talíři celý .

  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 1288 kJ / 308 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy5g
tuky30g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 2 ks menší, vykuchaní pstruzi - čerství,nebo chlazení
  • 1 ks šalotka
  • 1 stroužek stroužek česneku
  • 4 lžíce citronové šťávy
  • 150 ml suchého bílého vína
  • 200 g čerstvých hub - nebo žampiónů
  • 2 lžíce másla
  • 2 ks silnější plátky másla
  • 0.5 lžičky soli
  • 0.5 lžičky kmínu

Postup přípravy

  1. V pekáčku na 2 lžících másla nechte zesklovatět nakrájenou šalotku,přidejte na malé kousky nakrájené houby,jemně nasekaný česnek ,osolte a duste,až se částečně odpaří voda z hub.
  2. Pstruhy osolte a položte je na podušené houby , podlijte je vínem,posypte kmínem ,přidejte plátky másla a dejte je na přibližně 30 minut (záleží na velikosti ryby) do trouby předehřáté na 180°C.
  3. Před podáváním pokapejte ryby citronovou šťávou .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    24,70g
  • Sacharidy:

    75,60g
    • Cukry:

      13,60g
  • Tuky:

    186,00g
  • Vláknina:

    16,00g

Aktivita pro spálení: 308 kcal

38

minut jízdy na kole

29

minut běhu

91

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Tip na snídani

Více tipů

Frittata s rajčaty

(12 hlasů)

Zapečená celozrnná houska

(17 hlasů)

Vejce benedikt

(2 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Pstruzi na houbách

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat