Prostreno.cz

Filety okouna s pastinákovou kaší

Opečené filé okouna , obalené v kukuřičné krupici s kaší z brambor a pastináku.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 10min

    25min příprava

    45min vaření

  • 455 kJ / 108 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy8g
tuky5g

Ingredience na

  • K podávání
  • 200 g pastináku
  • 500 g moučných brambor
  • 3 lžíce másla do kaše
  • 1 ks citrón - nakrájený na plátky
  • K přípravě
  • 6 ks filetů okouna - á 100-120 g
  • 1 lžička soli
  • 0.5 lžičky mletého pepře
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 200 g listů kapusty,nebo kadeřávku
  • 1 stroužek prolisovaného česneku
  • 2 lžíce másla
  • Na obalení
  • 1 hrnek jemné kukuřičné krupice
  • Na posypání
  • 3 špetky drceného barevného pepře

Postup přípravy

  1. Listy kapusty,nebo kadeřávku nakrájejte na proužky a nechte je „zavadnout „ v rendlíku na 2 lžících rozehřátého másla . Podle chuti osolte ,jemně opepřete a dochuťte prolisovaným stroužkem česneku.
  2. Brambory oloupejte a uvařte je doměkka.
  3. Oloupaný pastinák oloupejte a uvařte doměkka.
  4. Uvařené brambory a pastinák sceďte,dejte do jednoho hrnce,přidejte máslo,osolte a rozmačkejte. (Můžete přidat trochu vlažného mléka).
  5. Filety okouna osolte a obalte je v kukuřičné krupici.
  6. Filety zvolna opečte v pánvi s rozehřátým olejem z obou stran dozlatova.
  7. Filety podávejte s kaší , zeleninou a plátky citrónu. Před podáváním posypte barevným pepřem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    47,30g
  • Sacharidy:

    202,90g
    • Cukry:

      20,73g
  • Tuky:

    189,54g
  • Vláknina:

    60,00g

Aktivita pro spálení: 108 kcal

13

minut jízdy na kole

10

minut běhu

32

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Filety okouna s pastinákovou kaší

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat