Hruškový dezert
Hrušky zapečené s ovesnými vločkami ,podávané s kokosovou šlehačkou.
-
45min
20min příprava
25min vaření
-
827 kJ / 197 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny3g
sacharidy18g
tuky12g
Ingredience na
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 190°C .
- Hrušky podélně překrojte , vyberte jádřinec a uložte je řeznou stranou nahoru do malé ,vymazané zapékací misky.
- V misce smíchejte ovesné vločky,slunečnicová semínka,dřeň vanilky a skořici .
- Směsí rovnoměrně posypte hrušky.
- Hrušky pokapejte máslem a dejte je do předehřáté trouby. Pečte podle tvrdosti hrušek 15-20 minut. Hrušky během pečení můžete přikrýt (třeba alobalem ) ,aby se ovesné vločky příliš neopekly.
- Smetanu vyšlehejte s cukrem dotuha . Do tuhé šlehačky lehce vmíchejte kokos.
- Hrušky podávejte s připravenou šlehačkou.