Prostreno.cz

Treska s citronovou trávou

Pár ingredienci a máte skvělý,lehký a zdravý oběd,nebo večeři.
Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 50min

    15min příprava

    35min vaření

  • 491 kJ / 117 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy3g
tuky8g

Ingredience na

  • K podávání
  • 1 ks citron nakrájený na klínky
  • K přípravě
  • 4 porce filé tresky - 180 - 200 g
  • 0.5 lžičky soli
  • 3 stonky citronové trávy
  • 1 hrnek nakrájené zelené petrželky
  • 3 lžíce másla
  • 2 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Z citronové trávy nejdřív oloupejte svrchní vrstvu, protože je dost tvrdá a špatně stravitelná. Také se nejí celý stonek, ale jen jeho nejměkčí část. Nachází se zhruba uprostřed. Tuto část nasekejte nadrobno.
  2. Porce ryby osolte .
  3. Ve větší pánvi rozehřejte máslo a olej, přidejte ryby a zvolna je opečte z obou stran .Když budete ryby obracet přisypte citronovou trávu a petrželku.
  4. Ryby podávejte s klínky citrónu .

TIP:

Pokud nemáte možnost koupit citronovou trávu – použijte sušenou.





Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Treska s citronovou trávou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat