Prostreno.cz

Kuřecí čtvrtky s pórkem a houbami

Šťavnaté kuřecí maso , pečené se zeleninou a žampiony.
Ohodnotit
(1 hlasů)
sun
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 543 kJ / 129 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny15g
sacharidy3g
tuky7g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 4 ks kuřecí čtvrtky
  • 2 lžíce rozpuštěného másla
  • 2 stroužky česneku
  • 1 ks pórek = bílá i zelená část
  • 250 g žampionů
  • 1 ks bílá paprika
  • 1 lžička mleté červené papriky
  • 1 lžička soli
  • 250 ml zeleninového vývaru
  • Na vymazání
  • 2 lžíce olivového oleje

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 190 °C .
  2. Pekáček , nebo zapékací misku vymažte olejem.
  3. Pórek nakrájejte na plátky a nasypte ho na dno vymazané misky,nebo pekáčku.
  4. Přisypte nakrájenou papriku,nakrájený česnek a na plátky nakrájené žampióny.
  5. Směs pokapejte máslem,jemně osolte a promíchejte.
  6. Kuřecí čtvrtky osolte,posypte je mletou paprikou a uložte je na zeleninu.
  7. Vše podlijte vývarem a přikryté duste v předehřáté troubě doměkka.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    57,19g
  • Sacharidy:

    104,58g
    • Cukry:

      16,80g
  • Tuky:

    200,25g
  • Vláknina:

    38,72g

Aktivita pro spálení: 129 kcal

16

minut jízdy na kole

12

minut běhu

38

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kuřecí čtvrtky s pórkem a houbami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat