Prostreno.cz

Kuřecí vývar se žampiony a rýží

Vyzkoušejte kuřecí vývar s houbami a rýží , má výraznou chuť a určitě stojí za vyzkoušení.
Ohodnotit
(1 hlasů)
sun
  • 1h a 25min

    25min příprava

    60min vaření

  • 174 kJ / 41 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy6g
tuky1g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 500 g kuřecího masa na polévku
  • 1.8 l vody
  • 300 g kořenové zeleniny - mrkev,petržel,0.5 malého celeru
  • 4 špetky soli
  • 1 ks malá,neoloupaná cibule
  • 10 kuliček pepře
  • 2 lžíce oleje
  • 1 ks šalotka
  • 200 g žampionů
  • 250 ml suchého bílého vína
  • 1 hrnek vařené rýže
  • 4 snítky nakrájené zelené petrželky

Postup přípravy

  1. Maso dejte do hrnce.
  2. Přidejte celou , očištěnou kořenovou zeleninu, 4 špetky soli ,pepř,cibuli , zalijte studenou vodou , přikryjte a vařte,až je maso měkké .
  3. Uvařené maso sceďte. Vývar dejte stranou , maso oberte od kosti , mrkev nakrájejte na kostičky .
  4. V hrnci na oleji nechte zpěnit oloupanou,nakrájenou šalotku,přisypte očištěné, na malé kousky nakrájené houby,zalijte je vínem a vařte ,až se víno zredukuje na polovinu.
  5. Houby zalijte připraveným vývarem , přidejte uvařenou rýži,obrané,nakrájené kuřecí maso ,nakrájenou petrželku a vařte 10 minut .




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kuřecí vývar se žampiony a rýží

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat