Prostreno.cz

Fenyklová krémová polévka

Fenykl hodně lidem nevoní díky výrazné vůni připomínající anýz. Fenykl je ale vynikající surovinou pro krémové polévky . Díky tepelné úpravě zesládne a zjemní .

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 96 kJ / 23 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy3g
tuky1g

Ingredience na

  • K podávání
  • 200 ml vyšlehané 33% smetany
  • K přípravě
  • 1 ks malá cibule
  • 1 stroužek stroužek česneku
  • 2 lžíce másla
  • 300 g čerstvého fenyklu
  • 1 lžíce nastrouhané pomerančové kůry
  • 120 ml pomerančové šťávy
  • 1.5 l vody
  • 1 lžíce bio sypkého zeleninového vývaru
  • 2 špetky soli
  • Na ozdobu
  • 4 lžíce nudliček pomerančové kůry

Postup přípravy

  1. Očištěný fenykl bez natě nakrájejte.
  2. V hrnci na másle nechte zpěnit oloupanou,nakrájenou cibuli,přisypte fenykl, oloupaný,nakrájený česnek a minutu míchejte.
  3. Fenykl zalijte vodou,pomerančovou šťávou ,přisypte sypký vývar,pomerančovou kůru a vařte 25 minut.
  4. Polévku rozmixujte a podle chuti osolte .
  5. Polévku podávejte s kopečkem šlehačky ,kterou ozdobte nudličkami pomerančové kůry.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    12,40g
  • Sacharidy:

    87,30g
    • Cukry:

      16,80g
  • Tuky:

    83,33g
  • Vláknina:

    6,00g

Aktivita pro spálení: 23 kcal

2

minut jízdy na kole

2

minut běhu

6

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Fenyklová krémová polévka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat