Prostreno.cz

Houby plněné špenátem

Portobello v jakékoliv kuchyňské úpravě je dobrým zdrojem bílkovin, vitamínu B6 , hořčíku, zinku a manganu. Obsahuje velké množství vlákniny, fosforu, draslíku. Tyto houby plněné špenátem jsou vynikající nejen pro vegetariány .

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 55min

    25min příprava

    30min vaření

  • 1576 kJ / 376 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny17g
sacharidy7g
tuky33g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 6 ks velkých žampiónů Portobello
  • 5 lžic olivového oleje
  • 3 špetky soli
  • Na náplň
  • 100 g libové anglické slaniny
  • 120 g baby špenátu
  • 1 ks prolisovaný stroužek česneku
  • 3 špetky mletého pepře
  • 2 lžíce strouhanky
  • Na posypání
  • 6 lžic strouhaného sýra

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 ° C.
  2. Z očištěných hub odkrojte nožičky a jemně je nakrájejte.
  3. Houby uložte na plech vyložený pečícím papírem,jemně je pokapejte olejem a dejte je na 5 minut do předehřáté trouby.
  4. V pánvi rozehřejte zbývající olej,přidejte drobně nakrájenou slaninu ,nasekané nožičky hub ,strouhanku a nakrájený špenát. Za stálého míchání duste 5 minut.
  5. Dochuťte solí,pepřem a prolisovaným česnekem.
  6. Houby vyjměte z trouby a naplňte je špenátovou směsí , posypte je sýrem a v ložte je znovu do trouby na přibližně 10 minut.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    90,81g
  • Sacharidy:

    141,74g
    • Cukry:

      13,34g
  • Tuky:

    174,10g
  • Vláknina:

    29,59g

Aktivita pro spálení: 376 kcal

47

minut jízdy na kole

35

minut běhu

112

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Houby plněné špenátem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat