Houby plněné špenátem
Portobello v jakékoliv kuchyňské úpravě je dobrým zdrojem bílkovin, vitamínu B6 , hořčíku, zinku a manganu. Obsahuje velké množství vlákniny, fosforu, draslíku. Tyto houby plněné špenátem jsou vynikající nejen pro vegetariány .
-
55min
25min příprava
30min vaření
-
1576 kJ / 376 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny17g
sacharidy7g
tuky33g
Ingredience na
- K přípravě
- 6 ks
velkých žampiónů Portobello
- 5 lžic
olivového oleje
- 3 špetky
soli
- Na náplň
- 100 g
libové anglické slaniny
- 120 g
baby špenátu
- 1 ks
prolisovaný stroužek česneku
- 3 špetky
mletého pepře
- 2 lžíce
strouhanky
- Na posypání
- 6 lžic
strouhaného sýra
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 180 ° C.
- Z očištěných hub odkrojte nožičky a jemně je nakrájejte.
- Houby uložte na plech vyložený pečícím papírem,jemně je pokapejte olejem a dejte je na 5 minut do předehřáté trouby.
- V pánvi rozehřejte zbývající olej,přidejte drobně nakrájenou slaninu ,nasekané nožičky hub ,strouhanku a nakrájený špenát. Za stálého míchání duste 5 minut.
- Dochuťte solí,pepřem a prolisovaným česnekem.
- Houby vyjměte z trouby a naplňte je špenátovou směsí , posypte je sýrem a v ložte je znovu do trouby na přibližně 10 minut.
Složení nutričních hodnot
Sledujte nás na sociálních sítích: