Prostreno.cz

Salát z červené čekanky

K pečenému masu ,nebo slaným koláčům zkuste salát ze zeleniny , která má svou specifickou chuť = čekanka . Salát je velmi jednoduchý a připravíte ho během několika minut.

Ohodnotit
(2 hlasů)
sun
  • 20min

    20min příprava

  • 549 kJ / 131 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy0g
tuky14g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 2 ks čerstvé červené čekanky
  • 200 g rukoly,nebo polníčku
  • Na zálivku
  • 6 lžic ořechového oleje
  • 1.5 lžíce bílého vinného octa - nebo jablečného
  • 0.5 svazku pažitky
  • 3 špetky soli
  • 2 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Nejméně 24 hodin předem zapíchněte červené čekanky kořenem do soli, aby se zbavily hořkosti.
  2. Z čekanky odřízněte zaschlý konec, případně odstraňte poškozené vrchní listy. Puky rozdělte na listy a nakrájejte je na široké proužky.
  3. Čekanku nasypte do misky a přidejte rukolu,nebo polníček .
  4. Olej smíchejte se solí ,pepřem,octem a drobně nakrájenou pažitkou.
  5. Olej přidejte k čekance a salát promíchejte. Hned podávejte.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Salát z červené čekanky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat